Hnědá je dobrá

Aby ne, však hnědá je taky čokoláda, medvíďátka nebo dobře upečený chleba. Prostě samé úžasné věci. Není tedy divu, že hnědé odstíny přírodních barev CosmetikaBio jsou naprosto bezkonkurenčně nejprodávanější. Hnědé odstíny působí sofistikovaně, ale zároveň velmi měkce a žensky. A sluší prakticky každému, stačí si dobře vybrat ten svůj. Jak na to?

Kde začít

Jako vždy - u vaší vlastní barvy vlasů nebo prostě odstínu, který budete přebarvovat. Všechny hnědé odstíny obsahují značné množství indiga, takže jsou nejvhodnější pro středně tmavé vlasy, na kterých vykouzlí hned napoprvé nádherné sametové odstíny. Vlasy světlé (ať už přirozeně nebo chemicky zesvětlené) nebo prošedivělé je nutné předbarvit čistou hennou. Napřed tedy nabarvíte čistou hennou a následně (klidně okamžitě nebo je možný několikadenní rozestup) použijete vámi vybraný hnědý odstín.

Správná příprava

U hnědých odstínů je dodržení správného postupu velmi důležité, jinak nemusíte vůbec dosáhnout kýženého výsledku. Směs zalijeme vždy vodou o 50°C, nikdy ne vroucí! Pokud nemáte teploměr, můžete teplotu odhadnout. Do takto teplé vody ještě zvládnete ponořit prst, ale nemůžete ho tam nechat. Je to relativně spolehlivé, ale pokud barvíte na hnědo pravidelně, tak si teploměr pořiďte, je to rozhodně jistější. Jak dobře se hnědý odstín rozvine a jak chytí, záleží totiž hlavně na obsaženém indigu, které je snadné nesprávnou teplotou vody úplně znehodnotit. 

Barvící směs na vlasy nanášejte ihned, správně by se směs s indigem měla na vlasy nanést přibližně do dvaceti minut od zalití vodou. Tedy žádné odstátí nebo uskladnění na později. Pokud vám nějaká směs zbude a chtěli byste ji uchovat, tak počítejte s tím, že indigo už nebude fungovat. Podle množství henny pak bude více či méně do rezava, což na tmavých vlasech nemusí být skoro vidět. Regenerační vlastnosti zůstanou stejné.

Občas se doporučuje přidat pro zlepšení barvy kávu nebo černý čaj. Ničemu to nevadí, ale na barvu to prakticky nemá vliv. Malé množství kávy může podpořit růst vlasů, ale lidé přecitlivělí na kofein by se jí měli vyhnout i v této podobě. Navíc je poměrně kyselá, což indigo nemá rádo. Černý čaj vlasové pokožce prospěje, takže ten přidat klidně můžete. Naopak se vyhněte všemu kyselému - takže žádný ocet nebo ibišek, ty patří jen do čisté henny. Barevnou stabilitu indiga podpoří přidání malého množství soli (cca půl čajové lžičky na jedno barvení.

Kterou vybrat

A teď to nejdůležitější - která je pro vás ta pravá? V CosmetikaBio to myslíme s hnědou vážně a proto máme v nabídce hned tři odstíny, které lze navíc mezi sebou míchat. Aby si mohl vybrat vážně každý.

Měděná hnědá je jiskřivá střední hnědá s měděnou jiskrou. Obsahuje větší množství henny, než ostatní hnědé odstíny a proto je krásně měkká, teplá a s nádherným měděným nádechem. Nejvhodnější je pro středně hnědé vlasy, které potřebují dodat šmrnc. Nádherně zvýrazní nositelky vlasů v odstínu “myší kožíšek”. Prostě máte-li pocit, že vašim vlasům dochází energie a že potřebují oživit i na estetické rovině, tak Měděná hnědá je pro vás to pravé.

Hnědá má možná trochu nudný název, ale jinak není nudná ani trochu. Na správném podkladu vykouzlí měkkou čokoládově hnědou, která není ani moc teplá, ani moc studená, ani příliš tmavá. Zkrátka dokonalá. Poměrně dobře kryje šediny, takže nemáte-li vlasy prošedivělé moc, můžete ji zkusit i bez předbarvení. Na vlasech se velmi dobře vrství, takže pokud ji budete barvit opakovaně dřív, tak se v délkách krásně usadí a už se nebude vymývat.

Tmavě hnědá je barvou hořké čokolády. Hodně tmavá, ale ještě ne černá. S hlubokým leskem a hedvábným finišem. Chcete-li nahodit look orientální princezny, ale černá je na vás moc tvrdá, tak toto je ideální volba. Obsahuje indiga opravdu dost, takže aby fungovala, jak má, je potřeba dobře dbát na správnou přípravu. Pak se vám odvděčí sofistikovanou elegancí, ke které se budete stále rádi vracet.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu