Přírodní péče o vlasovou pokožku

Většinou jsou to vlasy nebo problémy s nimi, co vede k většímu zájmu o vlasovou péči nebo k přechodu na její přírodní variantu. Ale to, jak vypadají vlasy, je z velké části důsledek kondice vlasové pokožky. Suchá a pnoucí nebo naopak přehnaně se mastící s pupínky - ať tak či tak, oboje má na kvalitu vlasů nezanedbatelný vliv, který se ale může projevit až po delší době. Dbát na kondici vlasové pokožky je ta nejlepší investice do budoucnosti vašich krásných vlasů. 

Nejčastější problémy vlasové pokožky

  • Dehydratace 
  • Nadměrné maštění
  • Lupy
  • Zanícené pupínky
  • Přecitlivělá pokožka - hřeje, pne a je citlivá na dotek

Péče před mytím

Ať chceme nebo ne, tak každé mytí je pro pokožku trochu namáhavé a i nejjemnější šampon trochu vysušuje. Což můžeme zmírnit tím, že pokožku ošetříme už před mytím. K tomuto účelu se nejlíp hodí čistě přírodní kondicionéry. Kondicionéry i+m naturkosmetik mají totiž velmi podobné složení jako produkty tělové péče - obsahují velký podíl přírodních olejů a másel. Konvenční kondicionéry oproti tomu na pokožku vhodné nejsou ani trochu, proto dávejte pozor na složení, pokud to budete chtít vyzkoušet.

 

Další produkt, který můžete použít jako “předmycí” masku je tělové mléko po opalování. Zvláště, pokud je pokožka suchá nebo dehydrovaná. Obsahuje velké množství aloe vera a díky chladivému efektu pokožku zklidní a zvláční. Na rozdíl od olejových masek, které je často problém vymýt, je tento postup naprosto bezproblémový.

Umýt, ale jemně

V případě podrážděné vlasové pokožky je lepší častější mytí skutečně jemným šamponem, než občasné umytí něčím drastičtějším. Pamatovat by na to měly hlavně majitelky mastnějších vlasů, protože mastné vlasy máme tendenci mýt daleko intenzivnějšími přípravky. Pokud je pokožka viditelně podrážděná, pne, hřeje nebo svědí, tak sáhněte po tom nejjemnějším - šamponu Freistil. Ten je díky cukerným tenzidům a vysokému obsahu hydratačních a zklidňujících složek vhodný i na tu nejcitlivější pokožku dětí a batolat. Může to ho použít i jako měsíční zklidňující kúru, aby se pokožka zklidnila a zregenerovala.

Dalším krokem pak může být aktivní podpora správného fungování a ozdravení pokožky. K tomu vám nejlépe poslouží ajurvédský práškový šampon. Je to taková maska a šampon v jednom a největším přínosem je, že obsahuje velmi účinné látky ve vysoké koncentraci. Vlasy po něm vypadají skvěle, ale nejdůležitější je, že tyto šampony mají mnoho benefitů právě pro pokožku a jsou vytvořené tak, aby podpořily správný vývoj vlasových cibulek.

Péče po mytí

Správně umýt a co potom? Samozřejmě si můžete vybrat mezi přírodními vlasovými kondicionéry i+m, které vlas uzavřou, ošetří a usnadní rozčesávání a zároveň opečují pokožku. Ale pokud je na vás kondicionér příliš nebo jste si ho oblíbili jako péči před mytí, tak sáhněte po jablečném octu. Poslední oplach z jablečného octa v poměru 1:5 s vodou dodá vlasům až nadpozemský lesk, hedvábnou měkkost a pokožce srovná pH a zharmonizuje ji a zklidní po mytí. Je to nejefektivnější a nejlevnější péče, kterou můžete svým vlasů a pokožce po umytí dopřát. A nebojte se - jakmile vlasy uschnou, tak z nich už ocet neucítíte ani trochu.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu