Rouškové akné

Doufali jsme, že už to nikdy nebudeme muset řešit, ale člověk míní, virus mění. Zhoršení stavu pleti při delším nošení roušek se nevyhýbá skoro nikomu. Jak se tomu vyhnout nebo jak postiženou pleť ošetřovat? Stačí dodržet pár jednoduchých pravidel.

Bavlna je fajn na trička

Ale na roušky už tak skvělá není. Pokud můžete, pořiďte klasické chirurgické roušky nebo respirátory. Bavlna totiž v místech, kde rouška doléhá k obličeji pleť jednak mírně dráždí, ale hlavně vysušuje. V místech kontaktu se tak mohou tvořit nepříjemné podkožní boláčky, které odmítají reagovat na běžnou péči proti pupínkům.

Čistota půl zdraví

A to platí i pro pleť. Bez ohledu na to, co vydechujeme nebo ne, ušmudlaná rouška zanáší na pleť bakterie, které tam nemají co dělat. Dbát na čistotu roušek není důležité jen pro zdraví, ale také pro krásu!

Větrat!

Pleť se pod rouškou daleko rychleji potí nebo zapaří. Řešením je buď co nejprodyšnější rouška nebo kompenzovat pobyt v roušce pobytem na čerstvém vzduchu, ideálně v kombinaci s pohybem. Místo toho, abyste jeli dvě stanice autobusem v roušce, tak jděte pěšky bez ní, prospějete nejen pleti.

Správná péče

Kosmetika sice přichází až na konec, ale je neméně důležitá. Netrapte navíc svoji pleť drastickou péčí proti akné. Ta často napáchá víc škody než užitku.

Zvolte jemné čištění pomocí mycího gelu s antibakteriálními složkami Phyto balance, který zanechá pleť čistou, jemnou a svěží. Díky velmi jemným tenzidům je vhodný i pro citlivější pleť, která vykazuje známky podráždění a zanícení. Pokračujte hydratačním tonikem Hydro perform, které perketně obnoví a udrží hydrataci pleti. Na závěr zvolte krém tak hutný, jak vaše pleť snese. Je totiž potřeba velmi intenzivně obnovit ochrannou vrstvu a hydrataci pleti, která nošením roušky trpí nejvíc. Skvělou volbou je luxusní a překvapivě lehký (ač velmi výživný) Creme de la creme, který pleť intenzivně chrání, hydratuje a podporuje hloubkovou regeneraci na buněčné úrovni. 

Z domácích zásob pak můžete využít ovesné vločky k jemnému vyčištění pleti, obklady z černého čaje pro zklidnění nebo tonikum z jablečného octa pro harmonizaci. 

Hydratujte zevnitř!

Vnější hydratace pleti formou sér nebo krémů je účinná jen trochu. Pleť není houba, aby nasákla vodu zvnějšku. To, co potřebujete, je celková hydratace organismu. V sychravém a ospalém počasí máme tendenci se prolívat kafem nebo čajem, ale to, po čem vaše pleť skutečně touží, je čistá voda. Nezapomínejte tedy na vhodný pitný režim a také nenahrazujte vodu čajem nebo ovocnými šťávami.Čistá voda je nenahraditelná.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu