Voním přírodou

Pot je sexy tak možná na svalnatém hasiči, co zrovna zachraňuje z hořícího domu koťátko. My ostatní se snažíme tvářit, že se nám nic takového jako pocení neděje, a že když už k tomu nějakým omylem dojde, rozlije se kolem nás jemná konvalinková vůně. Ale příroda tady ty naše představy moc nebere na vědomí a klidně dál považuje pot za prospěšný a oblaží nás velmi nesexy koláči v podpaždí v tu nejhorší možnou chvíli. Jediné, co nám zbývá, je použít proti ní její vlastní zbraně a vybavit se arzenálem nabušených přírodních deodorantů.

Hliník se definitivně odstěhoval

Často u nás hledáte přírodní antiperspirant. Bohužel ho nenajdete nejen ani u nás, ani nikde jinde. Antiperspirant má totiž za úkol zabránit pocení. A to my v přírodní kosmetice nechceme. Pocení je totiž velmi důležitý fyziologický proces a jeho omezení není ani trochu zdravé. A co už není zdravé vůbec, tak to jsou látky, které se k tomuto účelu používají. Zejména ony neslavně proslulé hliníkové soli. Pokud se totiž na pokožku dostane hliník ve formě, ve které může proniknout do těla, naše tělo si s ním neví rady a nedokáže se ho nějakým přirozeným způsobem zbavit. 

Pokud tedy chcete jít zdravou a opravdu přírodní cestou, musíte vzít pocení na milost a jen se snažit zajistit, aby se kolem vás skutečně rozlévala pouze libá vůně - ať už konvalinek nebo jiná. V přírodní kosmetice totiž najdete jen deodoranty. Ty se starají o to, aby se pot na pokožce nerozkládal a nezpůsoboval nelibý zápach. K tomu využívají ingredience, které jsou jednak antibakteriální, jednak mírně vysušující. A samozřejmě přírodní vůně, což jde často ruku v ruce. Nejčastějším bojovníkem proti zápachu jsou tak v přírodní kosmetice jedlá soda, různé škrobové moučky a esenciální oleje

Krém, kuličku nebo krystal?

Co do formy si ale přírodní kosmetika s tou konvenční nezadá. I tady si můžete vybrat mezi mnoha formami deodorantů s různou konzistencí. Jaká bude pro vás ta pravá?

Hedvábný krém. Specialitou značky i+m Naturkosmetik jsou krémové deodoranty. Jejich výhodou je zejména vysoká míra péče i o tu nejcitlivější pokožku a hedvábná konzistence, díky které je i jinak docela nudná aplikace deodorantu příjemným pečujícím dotykem. Ale hodí se spíš pro domácí použití, protože aplikace nepatří k těm nejpraktičtějším. Ale uznejte sami - dokážete odolat sedmikráskovému deodorantu? Jasně, že ne, všichni ho potřebujeme :-)

Mužná kulička. Ehm...Ale je to tak. V kuličkové formě nabízí i+m deodorant Wild life, který je původně pánský nebo unisex. Ale on je spíš sexy, takže ho s oblibou používají i dámy, protože jeho citrusovo-rozmarýnová vůně je prostě neodolatelná. Navíc je tato kombinace velmi tonizující a podporuje koncentraci a myšlení, takže je perfektním společníkem do pracovních dní. Praktický kuličkový aplikátor najde své místo v každé kabelce.

Křišťálová krása. Kamenec neboli krystal se už na poličkách milovníků přírodní kosmetiky zabydlel dávno. Ale jen pod značkou CosmetikaBio najdete skutečně surový, jen ručně obroušený kus krystalu tak, jak ho vykopali ze země. Pokud si potrpíte nejen na přírodní složení, ale i na přírodní vzhled, tak to je něco pro vás. Je to rozhodně ten nejestetičtější kosmetický produkt, který si lze pořídit. A navíc je velmi funkční, jemný, šetrný i k podrážděné pokožce. Při převozu nevyteče, teplem se nerozpustí a nemá žádné víčko, které můžete ztratit. V téhle jednoduchosti spočívá jeho velká krása. 

CosmetikaBio



Zpět do obchodu