Pod rouškou

Je jedno, jestli roušku považujete za efektivní součást ochrany zdraví nebo za vnucenou buzeraci a zbytečnost. Nejspíš ji tak jako tak občas nosíte. Takže je dobré se zaměřit na takovou péči o pleť, která bude občasné nošení roušky brát v potaz. Samozřejmě čím delší dobu pod rouškou trávíte, tím víc byste měli péči o pleť přizpůsobit. Vyhnete se tak podráždění nebo nepěkně zašedlé a zanesené pleti.

Problém “rouška”

O tom, že pokožka potřebuje správně dýchat, píšeme pořád dokola. To je také důvod, proč jsou v přírodní kosmetice zapovězené silikony a ropné deriváty. Vytvářejí na pleti neprodyšný film, který blokuje přirozené fyziologické funkce pokožky. Pokožka ale hraje velkou roli v naší obranyschopnosti a detoxikaci, takže jakékoliv omezení jejích funkcí je spíše nežádoucí. V případě roušky jde ale pouze o lokální omezení, takže problémy, které to působí, jsou menšího rozsahu. Jak se může projevovat pokožka podrážděná přílišným nebo dlouhým nošení roušky?

  • Rychleji zanešené póry a výraznější nečistoty
  • Zarudlé plochy v místech tření
  • Nevyrovnaná produkce mazu (zakrýváme výraznou část T zóny, která se i za normálních okolností více mastí a zanáší, zatímco tváře jsou výrazněji sušší)
  • Zvýšená tvorba zánětlivých ložisek
  • Zhrublá pokožka a suché šupinky

Jak pečovat o pokožku pod rouškou

Pro všechny typy pleti platí zaměřit se na efektivnější čištění. Ale pozor - efektivní nerovná se drsné a pleť vysušující. Ale pokud jste byli dosud zastánci čistících gelů nebo pleťových mýdel, zkuste je občas vystřídat pleťovým mlékem a dopřejte pleti pořádnou očistnou masáž. Naneste mlíčko na suchou pleť a jemně, ale intenzivně jím pleť masírujte. Čistící složky mléka spolu s teplem pod vašimi prsty velmi účinně rozpouští hluboko usazené nečistoty, zatímco masáž aktivuje povrchové prokrvení, detoxikaci a pulzní body na obličeji. Pokud se bez gelu neobejdete, použijte ho v tomto případě jako druhé čištění. Ale bohatě bude stačit teplá voda a tonikum.

Všem typům pleti také dopřejte zvýšenou míru hydratace. Možná vás doteď nechávala hydratační séra klidnými, protože používáte kvalitní krém, ale teď je vezměte na milost. Pod rouškou se pleť rychleji zpotí a ztrácí vlhkost. Doplnit péči o vrstvu hydratačního séra vám může pomoci tento nedostatek vykompenzovat.

Normální, smíšená nebo mastná pleť může zaznamenat vyšší množství zanícených pupínků nebo ucpaných pórů. Rozhodně by to ale nemělo vést k nějakému drastickému čištění nebo vysušování. Ale naordinujte si alespoň jednou týdně pleťovou masku ze zeleného jílu a nezapomínejte na na antibakteriální tonikum, kterým pleť osvěžte klidně několikrát denně.

Pokud nemáte extrémně suchou pleť, dopřejte jí alespoň občas noc “na ostro”, tedy bez jakékoliv péče

Čím doplnit svou kosmetickou výbavu?

Antibakteriální tonikum i+m Phyto balance pleť zároveň čistí, hojí a zklidňuje. V současné době ho jako první pomoc ocení nejen majitelky mastnější pleti.

Lehký hydratační fluid Freistil pro citlivou pleť využije mastnější pleť jako plnohodnotnou péči a ta sušší jako hydratační booster. Velkou výhodou celé Freistil řady je naprosto čisté non toxic složení a hypoalergenní formule, která zajistí ulevu i té nejcitlivější a nejjemnější pleti.

Čistící pleťové mléko Freistil pleť do hloubky vyčistí, aniž by ji vysušilo nebo podráždilo. Díky vysoce hydratačnímu složení ho ocení i mastnější typy pleti.

A nejlepší je, že všechny tyto vychytávky jsou tak univerzální, že i kdybychom přestali nosit roušky hned zítra, rozhodně se vám doma neztratí a využijete je i ve své standardní kosmetické rutině.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu