5 největších mýtů o přírodních opalovacích krémech

Přírodní opalovací krémy si už naštěstí našly cestu i k těm, co v přírodní kosmetice zas tak striktně nejedou. Aby ne, když skoro každý rok spatří světlo světa nějaká nová studie, která vytáhne nějaké nepěkné vlastnosti těch konvenčních. Ale i přesto má mnoho zákazníků proti přírodním opalovacím krémům předsudky, kvůli kterým jim ani nedají šanci. Což je škoda, protože by nejspíš zjistili, že jejich obavy jsou neopodstatněné. Kterým mýtům o přírodních opalovácích věříte vy?

Přírodní opalovací krémy jsou slabší

To se dřív často povídalo, ale pravda to nebyla nikdy. Pokud má opalovací přípravek na obalu jasně uvedenou výšky spf, můžete se na něj spolehnout. Něco jiného jsou po domácku umíchané krémy, které by nějakou ochranu mít “měly” nebo jednodruhové oleje. Tam je míra ochrany vždy s velkým otazníkem a pokud opravdu hrozí, že budete na slunci déle, pořiďte si profesionálně vytvořené opalovací přípravky s garantovaným spf. 

Přírodní opalovací krémy nejsou voděodolné

Většinou bereme v potaz jen to, co vidíme napsané, místo, abychom trochu přemýšleli vlastní hlavou a zapojili selský rozum. Ne na každém přírodním opalováku je napsané, že je voděodolný, přesto většina z nich je. Je to díky složení bohatému na přírodní oleje a másla, která z pokožky voda skutečně jen tak nedostane. Složení je velkým benefitem přírodních opalovacích krémů - nejen, že vás spolehlivě chrání před sluncem, ale také chrání pokožku před vysušováním a poskytují jí výživu. U konvenčních opalováků dostane maximálně tu ochranu a to ještě “vylepšenou” kopcem nebezpečné chemie. 

Budu bílá jako duch!

Na tom něco pravdy je, to uzná každý, kdo přírodní opalovací krémy používá. Hlavně dříve to bylo téměř pravidlem a i dnes jsou tu levnější značky opravdu dost hutné a zanechávají výrazný bílý film. Ale vývoj jde dál, takže ty nejnovější formule, jakou třeba najdete v nové řadě opalovacích přípravků i+m Naturkosmetik, nejsou bílé prakticky vůbec a bez problémů je perfektně rozetřete do ztracena. Funkčnost i výživa pokožky je ale stále zachována. Takže pokud jste někdy v minulosti zavrhli přírodní opalováky kvůli bílému filmu, dnes už se toho bát nemusíte. Na druhou stranu, třeba u dětí je ten bílý film docela žádoucí. Přesně totiž víte, kde je dítko namazané a kde se mu krém už setřel nebo jste dané místo opomněli. Co je bílé, je chráněné :-)

Přírodní opalovací krémy nejsou bezpečné pro děti

Právě naopak. Možná jste si všimli, že i konvenční značky používají do opalovacích krémů pro děti minerální filtry. Právě proto, že chemické filtry nejsou nic zdravého. Přírodní opalovací prostředky ale mají navíc i zbytek ingrediencí naprosto čistých a netoxických. Proto většina přírodních značek nerozlišuje opalovací přípravky pro děti a dospělé, případně jsou zcela zaměnitelné. Protože ani v těch “dospělých” není nic, co by dětem uškodilo.

Přírodní opalovací krémy jsou příliš drahé

Jedete na týden na dovolenou a nechce se vám utratit několik stovek jen za opalovací krémy? Než nakoupíte konvenci ve výprodeji, tak se zastavte a zamyslete. Chemické sluneční filtry oxidují a ztrácejí po otevření produktu účinnost. Otevřený krém tedy musíte nejdéle přes prázdniny spotřebovat, jinak už si jeho účinností nemůžete být vůbec jistí. Ale minerální filtry v přírodních krémech jsou účinné stále stejně. Pokud krém nespotřebujete hned, klidně vydrží do dalšího roku. Proto jsou opalovací krémy i+m Naturkosmetik balené v praktických pumpičkách. Nezkazí se tak ani základ krému a vy ho můžete používat s nezměněnou účinností až do vypotřebování. 

CosmetikaBio

 

Zpět do obchodu