Už ani vlásek nazmar

Padání vlasů je problém, který trápí víc lidí, než by se zdálo. Může mít mnoho příčin a samozřejmě ho nelze vyřešit jen kosmetickou cestou. Ale správná péče může často padání nejen zmírnit, ale často mu třeba i úplně zamezit. 

Kdy nám padají vlasy

Ať se nám to líbí nebo ne, vlasy nám padají (a dorůstají) neustále. Každý den může vypadnout až přes sto vlasů, takže to, že vám nějaký uvízne v kartáči nebo ho spláchnete při mytí, je úplně normální. Také mohou vlasy padat více na podzim nebo po nemoci, kdy je tělo ještě oslabené. Také mohou být na vině hormonální změny nebo zvýšená míra stresu. Ale ve všech případech platí, že špatnou a agresivní péčí to můžete dostat do daleko horšího stavu. Správně vybraná péče naopak pomůže ulevit od nejhoršího a nastartovat nápravu.

Neničte je nevhodnou péčí

Co je vlastně na konvenční péči tak špatně, že byste ji měli už při náznaku problémů opustit? Hlavně to, že obsahuje velmi mnoho látek dost nepřátelských k pokožce. Příliš silná pěnidla ve vysoké koncentraci, značně agresivní konzervanty, dráždivou parfemaci nebo silikony. Jenže pokud padají vlasy, tak péče o pokožku a její zklidnění je naprostý základ. Často se i stane, že po vyřazení zbytečně agresivní péče padání vlasů odezní. 

Zklidnit a podpořit nový růst

Řešíte-li padání vlasů, tak první kroky by měly vést k těm nejjemnějším šamponům, které najdete. Pokožku je totiž třeba napřed zklidnit a opečovat a až pak řešit nějaké nálože živin. Pro tuto fázi je ideální super jemný šampon Freistil, který doporučujeme i pro ty nejmenší děti nebo ekzematiky. Díky jemné mycí péči cukerných tenzidů pokožku doslova hladí a zklidňuje, velké množství šťávy aloe vera ve složení se zase postará o hydrataci, hojení a regeneraci pokožky. Je dobré ho mít doma po ruce, protože se hodí vždy, když se pokožce kdekoliv na těle něco znelíbí a začne se jevit podrážděně.

Jakmile vlasová pokožka vykazuje známky dobré kondice, nepne, nehřeje, nedělají se na ní boláčky nebo šupinky, můžeme přikročit k druhé fázi, kterou je doplňování živin a zlepšení mikrocirkulace v pokožce. K tomu vám nejlépe poslouží ajurvédský práškový šampon/maska proti padání vlasů. Najít v jednom produktu pohromadě moringu, extrakt z cibule, kurkumu nebo lékořici, to se vám jen tak nepoštěstí. Přidejte k tomu pár dalších vlasových mňamek jako je marocký jíl, neschodnice nebo spirulina a máte ultimátní výživný koktejl, který vaše vlasy vykopne zpět mezi vaše nejkrásnější doplňky.

Práškový šampon se sice jmenuje šampon, ale stačí natáhnout dobu působení a chová se jako maska. Která - jako bonus - vlasy ještě umyje. Na vlhké vlasy naneste na kašičku umíchaný práškový šampon, jemně vmasírujte a nechte působit přibližně deset minut nebo klidně i déle. Poté masku z vlasů důkladně vypláchněte vodou, podle potřeby použijte do délek čistě přírodní kondicionér. Používejte alespoň jednou týdně, klidně v kombinaci s výše zmíněným šamponem Freistil. Ať už ani vlásek nevypadne předčasně!

CosmetikaBio

 

Zpět do obchodu