Superpéče o vlasy, kterou objevíte ve spíži

Péče o vlasy má být kvalitní, ale to nemusí nutně znamenat drahá. Ani nedostupná a vlastně pro ni často ani nemusíte nikam chodit. Vaše spíž totiž dost možná ukrývá poklady, po kterých vaše vlasy vždy toužily. Co všechno se dá pro vlasy využít?

  • Jablečný ocet. Naprostá hvězda mezi potravinami, ať už jde o vlasy nebo o pokožku celého těla. Přidejte ho do posledního oplachu vlasů (ředění s vodou přibližně 1:5), přidejte ho ke cassii, přidejte ho k henně...Přidejte si ho do jídla. Prostě ho nedávejte z ruky :-)
  • Jedlá soda. S tou by se to nemělo přehánět, protože je silně zásaditá, což není pro pokožku úplně to pravé ořechové. Ale dokáže opravdu dobře detoxikovat, takže pokud máte pocit, že je vaše vlasová pokožka jakoby zanešená, dusí se nebo potřebuje trochu osvěžit, tak jedno umytí sodou to může spravit. Ale vždy musí následovat kyselý oplach, ideálně z výše zmíněného jablečného octa. A rozhodně to neprovozujte dlouhodobě nebo příliš často.
  • Rozmarýn. Většinou ho máme sušený, ti šťastnější i čerstvý. Rozmarýn je skvělý, pokud vás trápí slabé a padající vlasy. Uvařte si z něj silný odvar a vtírejte po mytí do vlasů místo vlasové vody.
  • Olivový olej. V záplavě exotických olejů jako je argan nebo jojoba se ten olivový trochu ztrácí. Což je hrozná škoda. Olivový olej je hodně hutný, takže je s ním třeba opatrně, ale úžasně regeneruje pokožku a uhlazuje vlasy.
  • Lněné semínko. Pokud vás trápí padání vlasů, tak lněné semínko nebo lněný olej je naprostá nutnost. Ale nezapomínejte, že olej musí být maximálně čerstvý a semínka ideálně nadrcená nebo alespoň namočená. To ale není všechno. Povařením lněných semínek vznikne gel, který můžete použít nějak jako jemný styling, ale hlavně jako výživu pro vlasy i pokožku.

A určitě se toho najde mnohem víc. Jenže...my vám opravdu nebudeme doporučovat nic živočišného původu, ani věci, které musely procestovat půlku planety, aby se k nám dostaly. Věříme, že kosmetika umožňuje ty nejsnazší kroky k tomu, abychom začali brát větší ohled na život kolem nás.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu