5 tipů pro zdravou vlasovou pokožku

Krásné vlasy, to je to, oč běží. A proto se všemožně snažíme jim dopřát péči, aby byly krásné, zdravé, lesklé a bohaté. Jenže často se všechno úsilí míjí účinkem, tak zkoušíme nové šampony, nové balzámy, další masky a séra proti třepícím se koncům. A často zapomeneme na to hlavní - že vlas odněkud vyrůstá. A stejně jako rostlina může přes všechnu péči uhynout v nevhodném substrátu, tak i naše vlasy reagují na to, v jakém stavu je naše vlasová pokožka. Jak se o ni co nejlépe starat?

  1. Hlídejte si kvalitu všech produktů

Každý máme jistou psychologickou hranici, která se týká ceny některých produktů. Zajímavé je, že je často daleko benevolentnější, pokud jde o produkty péče o pleť nebo dekorativní kosmetiku, zatímco vlasová a tělová péče se musí spokojit se skromnější výbavou. Jenže pokožka neuznává hranice a nad čelem není o tolik rozdílnější než kolem očí. Takže máte-li náročnější pleť, o kterou je třeba náležitě pečovat, musíte poskytovat podobnou péči i vlasové pokožce. Pokud vyhledáváte jemné odličovače, neboť po gelech vaše pleť pne, tak stejnou péči musíte věnovat výběru vhodného šamponu a nespokojit se s označením “výživný” nebo “na suché vlasy”. Podle čeho vybrat kvalitní šampon se dočtete třeba zde.

  1. Voda, základ života aneb hydratace

Ano, i vlasová pokožka je často dehydrovaná. A to dokonce častěji než jinde na těle, protože ji daleko méně ošetřujeme. Olejové zábaly toho mnoho nevyřeší, protože pokud pokožce chybí voda, tak olejem si ji neusmíříte. Takže občas vyměňte oleje třeba za aloe vera gel a hlavně dbejte na dostatečný pitný režim. Protože vnější hydratace bude vždycky nedostačující, ať už se jedná o pokožku na hlavě nebo jinde.

  1. Maskujte se

I vlasy potřebují čas od času trochu více péče než jen umýt a jít. Takže masky máme všichni rádi. Jenže opravdu je vaše maska vhodná i pro pokožku? Klasické vlasové masky jsou většinou určené k ošetření vlasů, ale o pokožce ani slovo. Přitom je to spíš pokožka, která by z masek profitovala. Pořiďte si nebo umíchejte masku, která odpovídá vašemu typu pokožky a směle do toho!

4.Správné ingredience

Mastné vlasy vysušujeme, suché vyživujeme. Ale pokožka na to klidně může mít jiný názor. Může se mastit, protože je přesušená, vlasy mohou být suché a lámavé kvůli dehydrataci. Zjistěte, co vaše vlasová pokožka potřebuje a dopřejte jí to, bez ohledu na to, co si myslíte o svých vlasech. Pokud máte jemnou a citlivou pleť, ale vlasy každý den moříte šamponem pro mastné vlasy, aby neplihly, jen přiléváte oleje do ohně. Začněte používat takové produkty, které korespondují s tím, co s úspěchem používáte na obličej.

5.Masáže má každý rád

O kvalitu vlasů se starají především vlasové cibulky, které jsou vyživovány vlásečnicemi. Správně prokrvená pokožka tedy znamená daleko šťastnější vlasové cibulky a krásnější vlasy. I krátká a jednoduchá masáž, pokud je prováděna pravidelně, znamená velký rozdíl. Nehledě na to, že na hlavě se nachází mnoho akupunkturních bodů, jejichž stimulací si prospějeme daleko víc a pocítíme benefit na více úrovních.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu