Probuďte vlasy po zimě

Kombinace přetopených místností a mrazu, čepice a šály, to všechno jsou věci, které vaše vlasy v zimě namáhají. A to nemluvíme o horší životosprávě, kdy často méně pijeme, ovoce a zelenina také občas vypadnou z jídelníčku...Na jaře pak místo užívání si bohaté hřívy často oplakáváme spoustu vypadaných vlasů. Jak rychle svoje vlasy po zimě “nakopnout”?

Výživa je základ

Vychytaná péče o vlasy je jistě super, ale pokud ji nespojíte s vhodnou vnitřní péčí, tedy výživou, bude mít jen částečný efekt. Pokud chcete posílit vlasy nebo dokonce zastavit jejich padání, neměl by vám v jídelníčku chybět lněný olej. Pokud máte raději semínka než čistý olej, můžete je použít také, ale myslete na to, že jich musíte sníst více a rozhodně ne vcelku. Mají tvrdou slupku, takže pokud je neumelete nebo nenadrtíte, tak pouze bez užitku projdou zažívacím traktem.

Určitě doplňte antioxidanty, které podpoří zdraví pokožky, a to nejen vlasové. Skvělým zdrojem jsou superpotraviny jako acerola, rakytník nebo i naše borůvky (ne kanadské), pokud je seženete zmražené v dobré kvalitě.

Naprostý must-have na jaro je pak kopřivový čaj, který vám pomůže nejen s vlasy, ale s celkovou regenerací organismu a dokonce mírní projevy pylové alergie. Pokud můžete, tak nesahejte po sušené, ale nasbírejte si vlastní mladé kopřivy, které za chvíli začnou rašit. Víte pak přesně, odkud pocházejí a budou mít největší množství účinných látek.

Jarní péče o vlasy

Nechce se vám hned nakupovat spousta přípravků jen proto, že začalo jaro? Nemusíte! Ty nejlepší věci sice nejsou zadarmo úplně, ale rozhodně je najdete u sebe v kuchyni.

Výše zmíněná kopřiva vám poslouží nejen jako osvěžující nápoj, ale také jako skvělý oplach na vlasy. Pokud chcete jejích účinků využít naplno, tak si kopřivovým odvarem i řeďte šampon. Každý šampon je dost koncentrovaný a mírné naředění mu nikdy neuškodí, naopak.

Pro lesk jako blesk přidejte do oplachu ještě jablečný ocet.

Máte suché vlasy, které po zimě vypadají jako koudel? Svařte ovesné vločky s vodou a přeceďte. Slizovitý odvar pak využijte jako základ masky nebo jako oplach na vlasy. Vmasírujte do pokožky i vlasů a nechte třeba dvacet minut působit. Nebo klidně přes noc. Spláchnout stačí jen vodou (pokud jste použili po mytí) nebo umýt jemným šamponem.

Mastné a zplihlé vlasy? Pak by mohla být vaší nejlepší přítelkyní máta, a sice jako oplach po umytí vlasů. Chladí a reguluje maštění pokožky. Zbytek mátového čaje klidně vypijte, je vynikající na podporu trávení.

Podpořit růst vlasů dovede skvěle rozmarýn. Buď můžete využít sušený, který máte v kuchyni jako koření nebo dát přednost éterickému oleji, který má větší sílu. Koření svařte a použijte jako oplach, éterický olej přikápněte do šamponu, masky nebo jakékoliv péče. Jen pozor, rozmarýn zvyšuje krevní tlak, takže pokud s tím máte problém, vyměňte ho za levanduli, která má na vlasy podobné účinky, ale tlak naopak snižuje.

A jaké jsou vaše oblíbené jarní vychytávky?

CosmetikaBio



Zpět do obchodu