3 kroky k dokonalé pleti

Víte, že efektivní péče o pleť je vlastně velmi snadná? Můžete ušetřit spoustu místa v koupelně, docela dost peněz a moře času. A výsledkme bude to, co jste vždycky chtěla - krásná a zdravá pleť. Zapomeňte na mnohakrokové rutiny, vrstvení zázračných sér a zástupy přípravků. Tyto tři kroky péče vám budou bohatě stačit.

1.krok - čištění

Tak evidentní a přece tak často nedotažené nebo nevhodně provedené. Většina lidí si totiž čistí pleť buď zbytečně moc nebo naopak málo. S příchodem micelárních vod se nám mnoho značek snažilo namluvit, že jedno přejetí tamponkem zbaví pleť všeho, co na ni nepatří. Zapomněli se ovšem zmínit, co tam zanechá. Každá micelárka je vlastně slabý mycí roztok. Tak slabý, že čištění nikdy nebude dokonalé a přeci příliš silný na to, aby zůstal na pleti bez smytí.

Další kategorií oblíbených, ale ne zcela vhodných čistidel, jsou mycí gely. Tedy ne samotné gely, ale jejich složky, Ty jsou často zbytečně agresivní a smyjí z pleti i to, co by tam mělo zůstat, podráždí ji a vysuší. Pleť sice vypadá jako vyleštěná, ale rozhodně se necítí nijak skvěle a dá vám v často dost důrazně najevo.

Ideální čištění musí být stejně tak jemné jako důkladné. Proto jsou stále tou nejlepší volbou stará, dobrá (a okoukaná) čistící mlíčka. Jemně rozpustí nečistoty na pleti, které následně stáhnete tamponkem a/nebo opláchnete vodou. Nedochází k žádnému podráždění, navíc obsahují mnoho pečujících složek, které pleť zklidňují a ozdravují už v průběhu čištění. Když zároveň s nimi použijete ještě konjakovou houbičku, zahrnete pleť takovou dávkou jemnosti, jakou ještě nezažila. Navíc houbičku můžete využít k rannímu čistění pleti jen tak, bez mlíčka. Je to úplně dostačující.

2.krok - tonizace

Krok podceňovaný, a přitom tak důležitý. Tonizace není jen o dočištění pleti, jak často slyšíme. Pokud jste totiž čistila pleť správně, tak je prostě čistá a není třeba nic dočistit. Tonizace hlavně zlepšuje vstřebání další péče. Pleť zvhčí, zjemní, zklidní. Zvlášť přírodní péče, plná másel a olejů, byť odlehčených, potřebuje vhodný podklad. A tím je právě tonikum. Bylinné extrakty nebo aloe vera pleť navíc zvláční a mírně vyživí, protože tonikum je první vrstva, která se už z pleti nesmývá.

3.krok - péče

Sice nejdůležitější, ale bez předchozích dvou kroků by byl tento nedostatečný. Dodáváme pleti živiny a ochranu. Ať už použijete jemný fluid, hutný krém nebo olejové sérum, je tento krok potřeba přizpůsobit momentálním potřebám pleti. Zapomeňte na klasické rozlišení mastná/suchá/smíšená a zjistěte, co pleť skutečně potřebuje. Pne a červená a vy dobře víte, že málo pijete? Sáhněte nejen po hydrataci, ale i po hutnějším krému, který posílí kožní bariéru a pleť si snáze uchová to málo vody, které jí dáváte. Mastná pleť má suché šupinky? Zkuste olejové sérum jako noční péči. Nenechte se omezovat představami, že na mastnou pleť patří gelík a na suchou olej, často je to právě naopak.

Když přestanete mastnou pleť tvrdošíjně odmašťovat agresivními čistidly a suchou dusit hutnými krémy, možná zjistíte, že vaše pleť je vlastně úplně jiná. A hlavně - že je jako vy. Proměnlivá. Že reaguje na počasí, náladu a to, co jíte a pijete. Že má občas špatné dny a depku a jindy celá září. Že reaguje na zdravotní stav, psychické rozpoložení a fáze menstruačního cyklu. A že pokud to respektujete a komunikujete s ní, tak ty tři výše zmíněné kroky jsou naprosto dostatečná péče.

Jednoduchou, čistou péči plnou úžasných surovin ve špičkové kvalitě najdete u německé veganské značky i+m Naturkosmetik, která se už přes třicet let drží na špici trhu s přírodní kosmetikou. Prohlédněte si celou nabídku zde.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu