Jak na tu nejkrásnější ohnivou hennu

Někoho oheň děsí, někdo ho miluje a chce ho vidět všude. I ve vlasech. Což mu henna moc ráda splní a nutno říct, že to, co dokáže za hru světla ve vlasech, na to jsou všechny chemické barvy krátké. Jak na to, abyste z henny dostaly do vlasů toho ohně co nejvíc?

Jen čistá to může být

Zapomeňte na směsi. Zvolte buď úplně čistou hennu, maximálně s příměsí cassie. Všechny ostatní přísady v barevné směsi by vám mohly být jen na škodu (například indigo velmi výrazně potlačí ohnivý a zářivý tón). Henna CosmetikaBio je čistá, indická, přímo od pěstitele a certifikované bio. Můžete si být jistá, že si na hlavu nedáváte nic pochybné kvality.

Na podkladu záleží

Henna zvládne hodně, ale nezesvětlí vaši podkladovou barvu. Jelikož se rostlinné barvivo z henny váže na keratin ve vlasech, aniž by narušilo jejich přirozenou pigmentaci, tak vaše vlastní barva naprosto zásadně ovlivní výsledný odstín. Opravdu ohnivou měděnou dosáhnete jen na světlých nebo odbarvených vlasech. Tmavší odstíny půjdou vždy více do mahagonova a svoji krásu si ponechají na slunečné dny. Zvlášť na hodně tmavých vlasech henna docela klame tělem, protože vypadá téměř jako hnědá, ale pod přímým slunečním světlem se rozhoří v kaleidoskop živých barev.

Správná příprava je klíč

Nejčastěji doporučovaná a nejznámější příprava je zalití henny vroucí vodou. Tím nic nezkazíte. Ale můžete to také udělat daleko líp. Pokud máte čas, zvolte přípravu za studena. Rostlinné barvivo z henny se lépe uvolní v kyselém prostředí, takže na zalití zvolte něco kyselého. Skvělý je jablečný ocet, který má navíc velmi dobrý vliv na pokožku a vlasy se po něm nádherně leskou. Použít ale můžete i citronovou šťávu nebo ibiškový odvar. Rozmíchejte s práškovou hennou a nechte 12 hodin ustát. Nanášejte za studena a nechte působit minimálně 2 hodiny.

Nemáte tolik času a potřebujete hennu použít ihned? Pak zalijte teplou tekutinou, ale opět přidejte něco kyselého. U jablečného octa se nebojte množství, přestože teplý je dost intenzivní, z vlasů cítit nebude.

Pozor na vrstvy

Pokud chcete svoji barvu zachovat co nejzářivější, myslete na to při dobarvování a barvěte jen odrosty. Henna se postupně ve vlasech vrství a tmavne a zesvětlit ji pak už přírodní cestou nelze.

Jak na chemii aneb nebudu zelená?

Častá obava, pokud máte chemicky zesvětlené nebo obarvené vlasy. Ale nebojte, henna je přívětivá i k chemii. Ale pouze čistá henna. Té se pak nemusíte bát ani v případě, že jste odbarvená na platinovou blond. Jen musíte počítat s tím, že výsledek bude velmi, ale velmi zářivý.

Máte rády oheň, který henna vykouzlí ve vlasech? Podělte se s námi i s ostatními fanoušky přírodního barvení a sdílejte fotky vaší nejpovedenější barvy v naší fb skupině Přírodní barvení. Ať všichni vidí, že se není čeho bát :-)

CosmetikaBio

Zpět do obchodu