Připravte svoji pleť na nečas

Pomaličku ubývá těch teplých dní a čím dál častěji se objevují mrazivá rána a deštivá odpoledne...Pokud jste ještě nepřešla z letní péče o pleť na podzimně/zimní verzi, tak je nejvyšší čas. Myslíte si, že není potřeba péči měnit, protože vám vyhovuje celý rok stejná? To není tak úplně pravda, podle počasí se mění i skladba našeho jídelníčku a mění spánkový režim. V důsledku toho se mění potřeby i u pleti.

Hodně vody

Myslíte si, že pleť potřebuje vodu hlavně v létě? Ne tak docela. Když je teplo a dny jsou dlouhé, máme většinou daleko lepší pitný režim. V létě si s sebou bereme všude vodu už tak nějak automaticky, zatímco v zimě si raději dáme někde kávu nebo čaj a pít uprostřed sychravého rána cestou do práce studenou vodu z lahve je spíš utrpení. Tím pádem máme daleko nižší příjem čisté vody, často i tekutin obecně a pokud můžeme, máme tendenci déle spát. Což je sice pro pleť správně, ale jen v případě, že je dobře hydratovaná. Takže i když venku je vlhko a mokro víc než dost, dopřejte pořádnou vláhu i svojí pleti.

Čím můžete svoji péči doplnit?

  • Hydratační tonikum Hydro Perform - malý, ale důležitý krok. Pokud přidáte na hydrataci už během tonizace pleti, pokožka daleko lépe využije výživu obsaženou v krémech nebo séru. Díky vysokému obsahu kvalitní aloe a extraktu z papáji zlepší úroveň hydratace a podpoří účinky další péče.
  • Hydratační sérum bylo vaším spojencem už v létě. Ale zatímco v létě často stačí jako náhrada krému nebo jako lehká noční péče, v chladnějším počasí je naprosto nezbytné k němu přidat další vrstvu, která pleť navíc ochrání. Hydratační sérum Hydra Perform obsahuje kromě aloe a hyaluronu i šípkový olej, který je nabitý antioxidanty a pleť do hloubky regeneruje.

Správná výživa a ochrana

Když přidáme pleti vodu, je ji tam ještě potřeba udržet. Střídání teplot venku a v místnosti, stále častěji puštěné topení...To vše pleť velmi snadno vody zbaví. Proto je třeba na hydratační vrstvu přidat ještě vrstvu ochrannou. Čím větší chlad, tím by měl být krém hutnější, aby pleť skutečně dokonale ochránil před vnějšími vlivy.

Co vybrat?

  • Freistil intenzivní krém pro citlivou pleť se hodí pro každého, kdo chce pleti dopřát jemnou péči a zároveň ji dokonale ochránit. Neobsahuje éterické oleje, takže je vhodný i pro pleť citlivou nebo pro děti. Naopak obsahuje rakytníkový a pupalkový olej, které podpoří obranyschopnost pleti, jojoba a mandle pak dotvoří dokonalou bariéru proti jakkoliv nepříznivému počasí.
  • A kdo chce pleti dopřát skutečně jen to nej, zvolí Creme de la creme, luxusní regenerační krém proti vráskám a pro hloubkovou regeneraci pleti. Slaměnka, pupečník asijský nebo roibos jsou z těch nejsilnějších bojovníků na ochranu naší pleti jak proti stárnutí, tak proti nepřízni počasí (i osudu). V opravdu sychravé dny je dobré mít je po svém boku.

Ovšem nezapomínejte ani na tu správnou vnitřní péči! V chladnější období je třeba myslet nejen na příjem tekutin, ale také na zvýšené množství tuků, které pleť pro správnou funkci potřebuje. Zkuste třikrát denně lžíci konopného nebo lněného oleje a uvidíte, že přežijete podzim bez jediné vrásky :-)

CosmetikaBio

Zpět do obchodu