Používáte svůj deodorant správně?

Občas si někdo postěžuje, že přírodní deodoranty nefungují dobře a vrátí se kvůli tomu zpět k chemii. Bohužel je za tím ale často jen nepochopení, jak si přírodní deodorant správně vybrat a dodržet při aplikaci pár jednoduchých pravidel. Ano, chemické deodoranty a antiperspiranty se mohou jevit jako účinnější a efektivnější, ale když si uvědomíme, jak toho dosahují, je z toho trochu úzko. Jak tedy pracovat s jejich přírodní verzí správně?

Deodorant, ne antiperspirant

Na začátek si srovnejme pojmy. Antiperspirant je produkt, který velmi nevybíravým způsobem omezuje pocení a tvorbu potu. V přírodní verzi ho nenajdete, takový brutální zásah do přirozené fyziologie těla dokáže jen velmi agresivní chemie. Přírodní kosmetika nabízí výhradně deodoranty. Tedy produkty, které tvorbu potu neomezují, aby zabraňují tomu, aby se na pokožce rozkládal a zapáchal. Neutralizují pach, případně obsahují přírodní vůně. A jako bonus ještě velmi efektivně pečují o jemnou pokožku podpaždí.

Vyberte si ten svůj

Každá forma přírodního deodorantu má svá pro a proti. Jednotlivé formy můžete i kombinovat a použít tu, která se hodí nejvíc.

Které formy najdete u nás?

  • Deo krystal Alun - tuhý přírodní krystal, prakticky čerstvě vytěžený. Kus přírodního kamene. kromě toho, že je velmi minimalistický a estetický, tak má i další výhody. je ideální na čerstvě oholenou pokožku, kterou jemně desinfikuje, zastavuje případné drobné krvácení a zklidňuje podráždění. Nezanechává žádná povlak, je naprosto neviditelný, suchý a neutrální. Díky kompaktní formě ho můžete vzít všude s sebou, nikam se nevylije, nerozteče se, nezanechává žádné skvrny. Jde perfektně doplnit voňavější deodorantem pro přidání vůně nebo přírodním parfémem.
  • Krémové deodoranty i+m - jemňoučké krémy v roztomilém kalíšku najdete v několika voňavých verzích a jedné neutrální bez vůně. Krémové deodoranty jsou velmi praktické díky tomu, že skutečně dokonale a kompaktně pokryjí pokožku v místě aplikace a díky obsaženým aktivním deodorizačním složkám zafungují okamžitě. Není to návod, jak snížit hygienické nároky, ale jako rychlá pomoc v nouzi je to neocenitelné, protože ne vždy máme možnost se někde rychle umýt.
  • Kuličkový deo i+m Wild life je náš miláček a nejenom proto, že je to jediný kuličkový deo, ale hlavně díky svojí praktičnosti. Vůně je nádherně tonizující a neutrální, takže přestože původně pánský, je perfektně unisex. Aplikace je rychlá a nenápadná, lehký obal se ztratí i v té nejmenší kabelce, jemné mlíčko rychle zasychá, nelepí a ještě pokožku opečuje. Nemá ale tu sílu krémových deo, proto ho raději používejte jako prevenci. Je to spíš gentleman, jako záchranář extrémních situací nefunguje tak dobře jako krémy.

Jak dostat ze svého deodorantu to nejlepší

  1. Přírodní deodorant aplikujte ideálně na umytou a suchou pokožku. Čerstvě po holení je nejlepší nanést jako první vrstvu deo krystal Alun a v případě potřeby pak po chvíli vrstvu dalšího deodorantu. 
  2. Během dne používejte deodorant spíše preventivně než jako záchranu v případě, že už se "cítíte". nezapomínejte, že ostatní vás nejspíš cítili už mnohem dříve. 
  3. Jako okamžitá záchrana při průšvihu jsou nejspolehlivější krémové verze deodorantů, které úspěšně zafungují kdekoliv na těle a účinek se dostaví okamžitě. Můžete si oddělit malé množství do uzavíratelného kalíšku a mít ho vždy po ruce jako deo poslední záchrany :-)
  4. Nezapomínejte na správnou péči o pokožku! Pokožka v podpaždí je velmi jemná a mytí agresivními prostředky jí nedělá ani trochu dobře. Čím víc bude vysušená a podrážděná, tím lepší prostředí pro bakterie vytváří a pot je cítit ještě intenzivněji.
  5. Vyzkoušejte noční péči! nemyslíme tím používat na noc deodorant, ale vyzkoušejte chladivý gel po opalování i+m. Díky extraktu z máty ochlazuje pokožku, příjemně voní a obsažené aloe vera hojí a pečuje. Je to spojení perfektní péče a svěžesti, což oceníte nejen během horkých letních nocí.
  6. Oblékejte se přírodně. Aneb volte přírodní materiály. syntetická vlákna jsou totiž pro množení bakterií naprosto úžasným prostředím. Stačí, když se v syntetické halence zpotíte při dobíhání autobusu a na konci dne už to může být ve stavu, že půjdete raději pěšky a obloukem se vyhýbat kolemjdoucím. Přírodní materiály jako bavlna, len nebo vlna si s bakteriemi poradí daleko lépe. 

 

Přírodní deodoranty umí fungovat skvěle a navíc jemně a účinně pečují o pokožku a tím i o zdraví celého organismu. Určitě jim dejte šanci a uvidíte, že najdete to svůj a už ho nebudete chtít dát z ruky.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu