Mýty o přírodním barvení #3 Není cesty zpět

Není nad to děsit lidi, obzvlášť, když jim chcete něco prodat. Nebo je chcete přesvědčit, že si nemají kupovat nic jiného než to, co nabízíte vy. Proto je tento mýtus tak oblíbený mezi kadeřnicemi, které pracují s konvenčními a chemickými produkty. Jak si jednou dáte na vlasy hennu nebo jinou přírodní barvu, už to nikdy nedostanete dolů! Vlasy už nikdy nepůjdou nabarvit na ten krásný medový odstín, co nosíte (čert vem, že vám každý měsíc ta chemie skoro vypálí díru do hlavy). A pokud se o to pokusíte, skončíte nadosmrti se zelenou hlavou!

Uf, a co teď? Málokdo chce dělat definitivní a nezvratná rozhodnutí, a už vůbec ne v tak zásadní věci, jakou je barva vlasů! Proto mnoho slabších jedinců tomuto strašení podlehne a pokud je nedonutí zdraví, zůstanou u chemických barev.

Tak se na to podíváme :-) Toto je další z případů, kdy je třeba rozlišovat mezi čistou hennou a rostlinnou barvou, která kromě henny obsahuje i další byliny, případně neobsahuje hennu vůbec (jako třeba Violet nebo Pšeničná blond).

Čistá henna je skutečně zdatná obdoba permanentní barvy a pokud vám dobře chytne, bude držet a maximálně ztratí něco málo na intenzitě nebo bude postupným vrstvením tmavnout, budete-li v barvení pokračovat. To ovšem ani náhodou neznamená, že s ní nejde hnout, pokud se vyzbrojíte chemií. Čistá henna funguje s chemií dost dobře oběma směry, takže není až takový problém ji postupným zesvětlováním z vlasů dostat a přebarvit na jiný odstín. Pokud někomu nevadí kombinovat chemii a přírodu, může dosáhnout moc krásných výsledků kombinací henny a melíru nebo balayage. Stejně tak čistou hennou bez problémů přebarvíte vlasy do té doby barvené chemicky. Vidíte? Nikde ani stopa po zelených vlasech ;-)

Rostlinné barvy s indigem, to už je trochu jiný vesmír, indigo umí být dost rozmarné. Dlouhodobé barvení směsí s indigem může mít skutečně za následek nepěkný šedozelený odstín, když na něj zaútočíte zesvětlovačem. Barvivo v něm obsažené má jinou chemickou strukturu a reaguje jinak než to, které obsahuje henna. Nicméně pokud se přece jen rozhodnete, že už té indigové černé bylo dost a platinová blond je to, co jste vždycky chtěla, tak šikovná kadeřnice si s tím poradí. Ale najděte takovou, která se nespokojí s mýty, ale hledá informace. Potřebujete takovou doporučit? Zeptejte se v naší facebookové skupině Přírodní barvení vlasů.

CosmetikaBio

 

Zpět do obchodu