Mýty o přírodním barvení #2 Do bazénu nevstoupíš!

Další rozšířený mýtus se týká přírodních barev a chlorované vody. První z jeho podob praví, že pokud se vydáte s vlasy obarvenými hennou do bazénu, tak skončíte jako vodník, tedy se zelenou hlavou. Většinou se nespecifikuje, jestli je problematická pouze henna nebo všechny varianty přírodních barev, ale prostě přírodně obarvené vlasy v chlorované vodě zezelenají a basta. Opravdu? Přírodní barvy, ať už čistá henna nebo ostatní, neobsahují nic, co by mělo s chlorem ve vodě nějak reagovat. Pokud se to tedy někomu stalo, tak příroda to rozhodně na svědomí neměla.

Druhá jeho podoba je dokonce variací na obecné ohrožení a sice, že pokud půjdete čerstvě po barvení do bazénu, obarvíte celý bazén. Pravda je, že to se může snadno stát, pokud jste si pořídili barvu s nekvalitním indigem. U těch našich (a jiných kvalitních) se vám to rozhodně nestane. Koupání v bazénu by bylo vhodné po barvení pár dní vynechat, ale ne proto, abyste nezabarvili bazén, ale proto, aby se barva měla šanci dobře rozvinout a pak déle vydržela.

Kvalitní rostlinné barvy barví tak, že se barvivo váže na keratin ve vlasech. Mohou (a většinou budou) postupně blednout a ztrácet na intenzitě, ale nebudou reagovat s chlórem ani jinými látkami a nebudou pouštět v čisté vodě a nechávat za vámi barevnou stopu. Proto se vždycky zajímejte o to, jestli obsah krabičky odpovídá tomu, co prodejce tvrdí, pod pojem “přírodní” se totiž beztrestně schová kde co. Ale poctivé a certifikované biobarvy jako jsou CosmetikaBio vám žádné takové nepříjemné překvapení nenachystají.

CosmetikaBio

 

Zpět do obchodu