Ledové království

Letošní léto sice není nijak horoucí, ale chlad ve vlasech je něco úplně jiného. Studené odstíny přírodních barev na vlasy jsou velmi žádané, ale také trochu problematické. Aby ne, když základem většiny přírodních barev je henna, která je čistý oheň a zchladit ji, to je skutečně oříšek. Ale docílit studeného odstínu není úplně nemožné, není to však zdaleka tak snadné, jak jste možná zvyklí u konvenčních barev.

Ten dělá to a ten zas tohle

Malé opakování, jak se to s rostlinnými barvami na vlasy vlastně má a jak poznat, který odstín bude pro vás ten pravý. Přírodní barvy vždy jistým způsobem kopírují podklad, takže výsledná barva je výsledkem toho, jak se chová váš vlastní odstín v kombinaci s rostlinnou barvící směsí. Z toho logicky vyplývá, že výsledek je vždy poměrně individuální a nevyjde u dvou lidí identický, zejména pokud barví na rozdílný podklad.

K dosažení žádoucí barvy se využívají byliny, které dokáží uvolnit dostatek barviva, aby obarvilo vlasy. Takových bylin moc není, nejlépe fungující jsou henna a indigo. Musejí se tedy s ostatními bylinami zkombinovat tak, aby výsledný odstín odpovídal tomu, co chceme. Není tedy možné vytvořit absolutně cokoliv, jako je tomu u barev se syntetickými pigmenty.

Studené odstíny přírodních barev na vlasy CosmetikaBio

V portfoliu máme několik odstínů, které jsou vytvořeny jako vyloženě studené a za dodržení všech podmínek bude studený i výsledný odstín. Které to jsou?

  • Pšeničná blond. To nejstudenější, co nabízíme pro přirozeně světlé vlasy. Jako všechny ostatní přírodní barvy na vlasy vám vlasy nezesvětlí, jen mírně prozáří a natónuje. Je ideální pro přirozené blondýnky, které chtějí udržet odstín v chladnějším tónu nebo pokud chcete mít jistotu, že vlasy nedostanou ani náhodou teplý nádech. Vzhledem k tomu, že vůbec neobsahuje hennu, nemusí chytit dostatečně na šedivé vlasy. Obsahuje indigo, takže není vhodná na chemicky zesvětlené vlasy.
  • Popelavá blond. Velmi podobná pšeničné, ale s malým množstvím henny. Nejde do tepla, ale díky obsahu henny lépe chytá, ačkoliv šediny mohou být mírně teplejší. Ale opět nečekejte na šedých vlasech žádné závratné změny. Je velmi vhodná pro tmavší blond, pokud chcete dodat a udržet chladný odstín. Nepoužívejte na chemicky zesvětlené vlasy.
  • Tmavě hnědá. Naše nejstudenější hnědá a asi nejstudenější hnědá na trhu. Odstín hořké čokolády, který krásně vynikne zejména na tmavším podkladu nebo při dvoufázovém barvení. Jakmile se trochu v délkách navrství, přestane se vymývat a zůstane krásně tmavá, chladná a tajemná.
  • Černá. Od přírodních barev nikdy nečekejte modročernou, to opravdu umí jen syntetické pigmenty. Ale naše černá je opravdu černá a chladná. Stejně jako tmavěhnědá vynikne nejlíp při dvoufázovém barvení.
  • Fialová (violet). Neobsahuje hennu a je tedy spíš tónovacím přelivem než plnohodnotnou barvou. Zejména na tmavých vlasech vykouzlí studený odstín s chladnými odlesky do fialova.

Tónování aneb trochu si s tím pohrajte

Některé studené odstíny jsou jako stvořené k vrstvení nebo korekcím. Občas se stane, že odstín vyjde teplejší, než bylo zamýšleno nebo se do nevhodně teplého odstínu barva časem vymyje. A tady právě mohou nastoupit odstíny, které jsou přímo stvořené ke korekcím. Pokud potřebujete stáhnout teplé tóny u světlejších barev nebo nechcete dále odstín ztmavit, použijte Pšeničnou blond. Jestli vám naopak vaše hnědá nebo dokonce černá přijde málo ledová, odstín Fialová je přesně to, co hledáte.

Oba tyto odstíny můžete použít buď okamžitě po barvení nebo ve chvíli, kdy se barva vymyla do příliš teplého odstínu. Také je můžete s ostatními odstíny míchat a docílit tak chladnějšího výsledku. Ale nezapomeňte, že studené odstíny obsahují velké množství indiga, takže za žádných okolností nepatří na odbarvené, zesvětlené nebo melírované vlasy

CosmetikaBio

 

Zpět do obchodu