Krása v kredenci ukrytá

Představte si, že nemáte doma vůbec žádnou kosmetiku. Fakt nic, prostě všechno došlo, bydlíte na samotě uprostřed lesů nebo je krátce po apokalypse a všechno je vyrabované nebo zamořené. Ale i v lese nebo v postapokalyptické době se chcete postarat o pleť, aby byla ošetřená a krásná. Co teď? Opravdu najdete doma v kuchyni věci, které vám nahradí plnohodnotnou kosmetickou péči a vaše pleť vám ještě poděkuje? Pojďme spolu na inventuru spižírny ;-)

Čištění pleti

Naprosto nejlepším prostředkem na čištění pleti (a nejen v době apokalypsy) jsou ovesné vločky. Pleť vyčistí, zvláční a vyhladí. Jak na to? Stačí trochu drcených ovesných vloček zalít vařící vodou, aby se nasákly a vytvořily kašičku. Nechte ustát na pokojovou teplotu a vzniklou kašičkou si pečlivě promasírujte obličej. Můžete klidně chvíli ponechat na obličeji jako masku. Samozřejmě se přímo nabízí směs vytunit bylinným odvarem nebo třeba černým čajem. Prostě zalijte vločky čímkoliv, na co má vaše pleť zrovna chuť. Opláchněte vlažnou vodou.

Tonizace

Často opomíjený krok, někdy i proto, že najít vyhovující tonikum je docela oříšek. Ne tak doma ve spíži! Naprosto bazální a totálně blbuvzdorné domácí tonikum je naředěný jablečný ocet. Pleti se to moc líbí, neboť její ochranný film je přirozeně kyselý a tonikum z jablečného octa obnovuje na pleti rovnováhu. Ještě lepší je, když ocet neředíte vodou, ale Vincentkou. Ta je pro pleť vynikající i sama o sobě (zapomeňte na předražené minerální spršky a pořiďte si rozprašovač s Vincentkou). Jako základ tonika pak dodá pleti potřebné minerály. Tonikum z Vincentky a jablečného octa bude kromě vaší pleti milovat i vaše peněženka. Poměry klidně volte od oka, ale nemělo by na pleti štípat.

Peeling

Pokud vám jako peeling nestačí výše zmíněné ovesné vločky, přidejte trochu kávové sedliny a špetku mořské soli. Peeling bude hrubší, ale stále velmi jemný, káva povzbudí, sůl pomůže s detoxem. Pleť je hlaďoučká jako oblázek, jemná a ošetřená.

Péče

Tady je asi jasno. Kapička jakéhokoliv kvalitního oleje na vlhkou pleť. Neprávem opomíjený je olej olivový a slunečnicový. Ale je vždy potřeba hlídat kvalitu, mít oleje v bio kvalitě a za studena lisované. 

Tělo

Skoro se tomu nechce věřit, ale na tělo vám opravdu stačí čistá voda. Sice nelezete ze sprchy vyvonění syntetickou vůní jahod nebo melounu, ale zato s neporušeným kožním filmem. Díky tomu začne kůže po nějakém čase daleko lépe fungovat, je méně vysušená a podrážděná. Pokud potřebujete přece jen důkladnější intimní hygienu, tak vynikající jsou bylinné sedací koupele. Stačí třeba heřmánkový čaj. 

S touto minimalistickou péčí nemusíte čekat na apokalypsu, ale můžete si udělat ozdravných pár dnů či týdnů hned. Ulevíte pleti i peněžence a zjistíte, že jste zas o maličko blíž k vědomé péči o pokožku. A pocit, že přežijete krásná i zombie apokalypsu, ten je taky fajn :-)

CosmetikaBio

Zpět do obchodu