Kosmetická školka - denní, noční, sérum oční

Možná jste si taky všimli. Zatímco konvenční kosmetické značky nabízejí celkem srovnatelné typy produktů, tak přírodní kosmetika je daleko zmatenější. Marně u nich hledáte noční krém nebo čistící masku. Neřeknou vám často na jaký typ pleti je produkt určený nebo kdy přesně ho použít. Je to problém a opravdu potřebujete na každou denní dobu jiný přípravek?

Suchá, mastná, smíšená? Zdravá!

Umíte určit svůj typ pleti? Nebo vám spíš přijde “náladová”? Občas pne, někdy se zmastí jak kobliha a klidně zčervená, když se vám to nejmíň hodí. Napasovat ji do škatulky typu “mastná” nebo dokonce “zralá” může být komplikované. No a právě proto to dost značek přírodní kosmetiky ignoruje a vytváří přípravky nikoliv podle typu, ale podle potřeb pleti. Protože pokud pleti nic nechybí, tak je krásná a hlavně zdravá.

A zdravá pleť nepotřebuje zástupy lahviček, aby zdravá zůstala. Potřebuje jen pár produktů, ale zato ve skvělé kvalitě. Pak vám stačí jeden krém na den i noc a klidně i kolem očí. 

Jak si vybrat to pravé

Jak tedy postupovat, když chcete nahradit svoji mnohaloahvičkovou konvenční péči přírodními variantami? Rozhodně neměňte kus za kus. Přírodní kosmetika totiž není jen o zdraví prospěšných ingrediencích, ale také o respektu k přírodě. Pokud jste tedy chtěli začít omezovat spotřebu a následně i odpady, tak přírodní kosmetika vám k tomu poskytuje vynikající prostor.

Pro dokonalou péči vám totiž stačí skutečně jen pár produktů. Pokožka i vlasy potřebují umýt a ošetřit/vyživit. Na obličej ještě užijete tonikum, pro vylepšení kvality vlasů hennovou barvu nebo cassii. A hotovo. Kdo chce být skutečný minimalista, tak sáhne po multifunkčních produktech jako je sprchový gel/šampon Freistil. Ten je tak jemný, že je dokonalým čistidlem na obličej a to i pro tu nejcitlivější pleť. 

A až si budete vybírat produkty, tak pečlivě zkoumejte složení. Tentokrát ne proto, abyste se vyhnuli škodlivým látkám - ty totiž v našich produktech nenajdete. Ale abyste našli to, co vám sedne nejlíp. Zjistěte, jaké oleje a másla krém obsahuje. Jestli má velký obsah aloe vera a vodní složky nebo spíš převažují hutnější a mastnější složky. Jaká pěnidla jsou ve vámi vybraném šamponu nebo sprchovém gelu. A klidně podle libosti kombinujte. Lehoučký fluid není jen pro mastnou pleť, ale poslouží jako hydratační sérum pro pleť zralou a suchou - jen ho pak musíte doplnit výživnějších krémem. Olejové sérum dokáže často vyřešit nejeden problém mastné pleti, a to zejména, je-li doplněno správným tonikem.

Přírodní kosmetika není jen zdravější, voňavější a čistší. Učí nás, že pokožce máme naslouchat a ne jen na ni bezmyšlenkovitě plácat produkty určené na danou část těla. Nabízí nám začlenit se zpět do celku, ze kterého jsme tak trochu vypadli a zapomněli na svoji roli v něm. Prostřednictvím živých přírodních složek nám každý produkt zas a znovu připomíná, že ona harmonie s celkem je to nejdůležitější, na co bychom se měli soustředit. Protože je to pro nás doslova životně důležité.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu