Jak pečovat o ruce

Jak si správně mýt ruce, už víme. Ale tím by to nemělo končit. Časté mytí rukou, desinfekce a agresivní mycí prostředky mohou vyústit nejen v podráždění pokožky, ale ve vleklý ekzém. Tak už vám bude časté mytí k ničemu, protože narušená a rozpraskaná pokožka je okamžitou vstupní branou pro jakékoliv viry, bakterie a infekce. Myjte si tedy ruce pečlivě, ale stejně pečlivě o ně pečujte.

Mýdlo stačí

Ve chvíli, kdy se mýdlo stane vaším nejpoužívanějším kosmetickým a životně důležitým prostředkem, tak se na něm zrovna nevyplatí šetřit. Naštěstí skutečně nepotřebujete vytuněná mýdla za sto korun kus, ale postačí vám ta nejobyčejnější. Čistě přírodní mýdla můžete sehnat v mnoha podobách, ale ve funkci se zas až tolik neliší. Co se týče hygieny vám poslouží stejně dobře obyčejné olivové mýdlo za pár korun jako úžasné designové plné vzácných olejů a extraktů. Hledejte proto mýdla, která jsou maximálně jednoduchá co do složení a bez škodlivých chemických látek. Konvenční mýdla běžných drogerkových značek už dávno nemají s mýdlem nic společného a pokožce škodí stejně jako jiná konvenční kosmetika. 

Opečovat

Po každém umytí by ale měla následovat péče. Jenže málokdo chce pak deset minut čekat, než se mu vstřebá ten úžasně výživný krém plný olejových mňamek pro pokožku. Proto je lepší - i ekonomicky přijatelnější - sáhnout po tělovém mléku. Ta jsou vždy lehčí, rychle se vstřebají a na ruce jich potřebujete vážně maličko. Je to jemňoučká péče, která navrátí pokožce rukou vlhkost a zajistí jí jemnou ochranu. Nepodceňte to, protože jakmile začne být pokožka podrážděná, začne být péče o ni náročnější a bude vás omezovat daleko více.

Detoxikační koupel

Pokud chcete prostředek,který je zároveň příjemný a zároveň regeneruje pokožku, čistí ji a ještě předchází vzniku ekzému, tak není nic snazšího. Stačí vám teplá voda a trocha mořské soli. Vodu osolte tak, aby chutnala dost slaně, ale stačí i trochu. Záleží, kolik máte doma soli, není účel, abyste kvůli soli museli na nákup :-) Nechte ruce ponořené v teplé vodě cca deset minut nebo do vychladnutí. Pak je jemně osuště a promažte tím nejmastnějším prostředkem, který doma máte - bambuckým máslem, olivovým olejem….Je to ideální péče na večer, když už nebudete ruce moc potřebovat a jdete spát.

Léčivé rukavice

Máte-li doma alespoň jedny igelitové jednorázové rukavice, můžete je využít jako pomůcku pro hloubkovou regeneraci pokožky rukou. Stačí ruce namazat velmi vydatně čímkoliv mastným, natáhnout igelitové rukavice, přes to obyčejné pletené a nechat jak dlouho můžete. Nebojte se s ošetřujícími prostředky trochu experimentovat. Pokud máte zásoby surovin, klidně si umíchejte třeba šlehané bambucké máslo s olivovým olejem. Nebo použijte olej jako sérum a na to naneste krém na ruce. Emulgátory v krému se postarají o to, aby se vše dobře smísilo. 

A jestli chcete opravdu čistou a luxusní péči na ruce i celé tělo, nakoukněte sem.

CosmetikaBio



Zpět do obchodu