I vaše pleť chce odpočívat

Možná to znáte. Ať děláte, co děláte, čas od času se vaše pleť dostane do fáze, kdy se jí nic nelíbí. Pokud vyloženě nezlobí a není podrážděná, tak s vám aspoň přestane mluvit a odmítá reagovat na jakoukoliv péči, ať jí podstrojujete cokoliv. A klidně i v případě, že máte tu nejlepší a nejčistší pleťovou kosmetiku nabitou spoustou skvělých aktivních ingrediencí v organické kvalitě. Jako by to nebylo dost. Co v takovou chvíli, může své pleti dát víc?

Méně je více

Víc toho určitě nezkoušejte. Protože to, po čem vaše pleť touží, skutečně není další energizující sérum plné antioxidantů. Pokožka je orgán a jako takový má nějaké fyziologické funkce. Třeba opravdu velkou roli v ochraně organismu před patogeny, je důležitou součástí našeho imunitního systému. Aby mohla dobře pracovat, potřebuje občas trochu regenerace. Ale ne v lahvičce s novým anti age sérem

Představte si, že byste se o nějaký jiný orgán starali tolik jako o pokožku. Třeba o žaludek. Dvakrát denně ho pěkně vypucujete, aby byl čistoskvoucí, pak mu tam něco hodíte, ale jen na chvíli a pak s tím zas pryč a přijde něco dalšího a to už tam tedy zůstane, ale je toho pěkných pár vrstev.... Asi by trochu protestoval. No a stejně tak se to občas znelíbí i pokožce a potřebuje od naší péče chvíli prostor. Tak jí ho zkusme dopřát.

Jak na minimální péči

Co tedy konkrétně udělat, pokud chcete pleti dopřát skutečný odpočinek? Samozřejmě by bylo ideální uklidit se někam do hor, do čistého prostředí, hodně spát, zdravě jíst a maximálně se opláchnou vodou ze studánky. Ale zpět do reality….

Naše pleť ve skutečnosti žádnou péči nepotřebuje. Pokud je zdravá. Takže podle momentálního stavu omezte péči na naprosté minimum. 

Čištění - omezte vodu. Umyjte večer pleť jemným odličovadlem nebo - pokud se nelíčíte - použijte jen konjakovou houbičku. Ale ráno ji nechte v klidu a použijte pouze tonikum. Tonikem také můžete pleť přestříknout během dne. Skvělou tonizací je i černý čaj nebo Vincentka či jiná minerální voda.

Jako péči zvolte neutrální a ideálně hypoalergenní péči. Podle stavu pleti buď hydratační nebo výživnější. Skvělou volbou je řada i+m Freistil, kde najdete jak hydratační krém, tak intenzivní péči pro náročnější pokožku. A použijte ho jen ráno, aby byla pleť chráněná, ale na noc ji nechejte odpočívat “nahatou”.

Zvenčí i zevnitř

Pokud dopřáváte pleti oddech od vnější péče, zkuste posílit naopak tu vnitřní. Pár dní si pohlídejte pitný režim a zařaďte do něj i nějaké méně obvyklé, ale o to zdravější nápoje jako třeba puerh. Tento čaj ocení většinou i kafaři, kteří by si mohli zkusit na pár dní dát od kávy trochu volno. Nebo ji aspoň omezit na jeden šálek denně a důkladně ji zapít vodou.

Ale pleť nepotřebuje pouze vodu, ale také tuky, takže si vyberte rostlinný olej, který vám chutná i jen tak na lžičku a dejte si alespoň dvoutýdenní kúru. Stačí polévková lžíce denně. Vynikající je třeba dýňový nebo konopný. Chuťově možná méně delikátní, ale se skvělými výsledky, je olej lněný nebo světlicový. Ale vždy dbejte na prvotřídní kvalitu, lisování za studena a bio suroviny.

A aby vám nechybělo rozmazlování, když o vás vaše pleť moc nestojí, tak si můžete třeba obarvit vlasy ;-)

CosmetikaBio

Zpět do obchodu