Džin v lahvičce tonika

Gin s tonikem je prima. Ovšem nedá se o něm říct, že by vám nějak úspěšně plnil přání. Možná tak první dvě dávky a pak si spíš koledujete o problém. Ale stačí vyměnit lahvičku a už je to úplně jiná pohádka. V každé lahvičce pleťového tonika totiž malý džin určitě žije. A rozhodně plní přání. Alespoň ta vaší pleti.

Nejpodceňovanější krok péče o pleť

Tak by se klidně mohla tonizace nazývat. Pleťové tonikum nevypadá, že dělá něco extra. A když lidem řeknete, že rozhodně nemá sloužit k dočištění pleti (protože ta už má být čistá), tak už se začne jevit jako totální zbytečnost. Vždyť je to vlastně jen jakási voda, tak k čemu to má být.

Tonikum ale klame tělem, protože plní hned několik funkcí.

Co všechno správně vybrané tonikum dovede?

  • Zjemní póry
  • Zvlhčí pokožku
  • Zlepší vstřebávání účinných látek obsažených v péči
  • Dodá pleti vitamíny a další prospěšné látky
  • Zklidní pleť po umytí nebo čištění

Pokud vám to pořád přijde málo, vyzkoušejte si tu samou pleťovou rutinu s tonikem a bez. Prvních pár dnů asi nic nepoznáte, ale pak si začnete všímat mírných příznaků disharmonie. Póry se rychleji zanesou, krém nebo sérum už nemá takový efekt, pleť vypadá trochu bez života, je sušší nebo se naopak více mastí… Všechny tyto symptomy mohou doprovázet i špatný výběr tonika. Zejména pokud máte suchou nebo citlivou pleť, tak výběr tonika nepodceňte.

Německá značka i+m Naturkosmetik nabízí tři druhy tonik. Všechna obsahují vysoký podíl aloe vera šťávy, která léčí, regeneruje a vyživuje všechny typy pleti. Další ingredience pak už cílí na problémy konkrétních typů pleti. Pleť mastná a smíšená uvítá bylinkový koktejl meduňky, černého bezu, slézu, fenykl, chmele a řebříčku. Všechny tyto byliny přispívají ke zklidnění a harmonizaci tvorby kožního mazu, podporují látkovou výměnu v pleti, hojí a působí antibakteriálně. Najdete je v toniku Phyto Balance.

Hydratační tonikum Hydro Perform je vhodné pro pleť suchou, citlivou nebo dehydrovanou, ale ocenit ho dovede každá. Ze všech tří je toto nejuniverzálnější a pokud nepotřebujete řešit nějaké konkrétní problémy s pletí, ale jen využít benefitů tonizace, tak je přesně pro vás. Šípkový, grapefruitový a papájový extrakt pleť projasní, povzbudí a zlepší mikrocirkulaci.

Náročná, stárnoucí nebo velmi suchá pleť pak bude nadšená z tonika Age Protect. Hlavní hvězdou je pupečník asijský, který je doslova elixírem mládí a jeho regenerační schopnosti oceňují nejen ženy již po tisíciletí. Šípek a avokádo pak přispějí svými regeneračními a vyživujícími schopnostmi.

Všechna tonika jsou v lahvičce s rozprašovačem, takže nemusíte plýtvat produktem ani vatovými tamponky a nanášet rovnou na obličej. Skvělým způsobem je pak nanášení tonika dlaněmi. Stříknete do dlaní trochu tonika a přikládáním dlaní k pleti ho doslova vtlačíte do pokožky. Tlak a teplo vašich dlaní zlepší vstřebání a ještě zvýší jeho účinnost.

Vyberte si vaše ideální tonikum zde.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu