DIY sérum na zklidnění vlasové pokožky

Vlasová pokožka je taková trochu popelka vlasové péče. To je samé “pro objem vlasů”, “pro zářivý lesk”, “pro zachování barvy”, ale pro pokožku, ze které všechna ta krása roste, nic. A často podle toho vypadá. I ty nejjemnější mycí prostředky jsou přece jen trochu vysušující, olejové zábaly mnohdy nestačí a někomu ani moc nevyhovují a pokožka je pak podrážděná, suchá a to se rychle projeví i na stavu vlasů. 

Pokud je to i váš případ a máte pocit, že vaše vlasová pokožka rozhodně potřebuje trochu péče, vyzkoušejte jednoduché domácí sérum, které jí zaručeně prospěje.

Co budete potřebovat k výrobě séra

  • Drcené ovesné vločky v bio kvalitě
  • Čerstvé nebo sušené kopřivové listy
  • Cassiu
  • Jablečný ocet

Postup

Lžíci ovesných vloček, lžíci kopřivy a lžíci cassie povařte přibližně v 250 ml vody tak dlouho, až se vytvoří slizovitá konzistence (za tu jsou odpovědné ovesné vločky). Vodu můžete i přidat, směs by neměla být příliš hustá, aby šla dobře přecedit. Povařte přibližně pět minut a přes sítko přeceďte, ať se zbavíte kousků vloček a bylinek.

K hotové směsi přidejte trochu jablečného octa, stačí kávová lžička. Pokud máte pokožku hodně suchou a chcete přidat na výživě, můžete doplnit ještě lžičkou rostlinného oleje. Skvělý je argan nebo jojoba, ale pro podrážděnou pokožku zvolte klidně třeba brutnák nebo konopný olej.

Směs přelijte do lahvičky, ideálně takové, ze které to můžete rovnou aplikovat na vlasy. 

Použití vlasového séra

Takto připravené sérum aplikujte na vlasovou pokožku před umytím vlasů. Nechte působit nejméně dvacet minut, horní hranice je neomezená. Pokud nepřidáte olej, tak sérum na vlasech mírně ztuhne, nikde nic neteče a můžete s ním bez problémů fungovat. Následně vlasy umyjte jemným přírodním šamponem nebo no poo metodou. Takto připravené sérum vám vydrží v ledničce tři dny, takže je vhodné ho aplikovat jako intenzivní kůru. Pokud jste nepoužili olej, tak lze vymýt pouze vodou.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu