Dokonalá podzimní očista pleti

Čistit pleť důkladně a správně je minimálně stejně důležité jako ji správně vyživovat a chránit. Protože jen správně vyčištěná pleť dobře přijme živiny, které jsou v následné péči obsažené a využije je na maximum. Zvlášť teď na přelomu podzimu a zimy je potřeba na čištění pleti myslet víc. Používáme hutnější krémy, klimatizace a topení pleť vysušuje a dusí, smog a prach ji zanášejí… Naučte se čistit pleť tak, aby byla vyčištěná efektivně, ale dostatečně jemně.

Méně je více

Opravdu není potřeba pleť hloubkově čistit dvakrát denně. Když to uděláte pořádně, tak večerní čištění je naprosto dostačující a ráno si vystačíte jen s tonikem. Pro večerní čištění si pak připravte dva produkty - odličovací mléko a jemný mycí gel. Mlíčko Freistil vám zajistí dokonalé odlíčení a ještě pleť zhydratuje již v prvním kroku péče. Čistící mléko naneste na suchou pleť a prsty vmasírujte do pokožky. Má to dva důvody - díky teplu z vašich dlaní se lépe uvolňují z pleti nečistoty, které se navážou na oleje v odličovadle a masáž pomáhá pleť prokrvit a zlepšuje její elasticitu. Oči raději odličujte zvlášť tamponkem.

Následně namočte tamponek nebo mušelínový ručníček do velmi teplé vody, vyždímejte a teplým ručníčkem stáhněte z obličeje odličovací mléko. Díky teplu máte jistotu, že jste pleť očistili skutečně dokonale. 

V druhé fázi přijde na řadu čistící gel, který pleť dočistí. Ideální je pro tenhle krok Freistil gel, který absolutně nevysuší a nepodráždí ani tu nejjemnější a nejkřehčí pleť. V poslední fázi pak opláchněte pleť co nejstudenější vodou, osušte a naneste tonikum. Všechna tonika i+m mají rozprašovač, díky kterému se nanášejí snadno a pohodlně. Tonikum totiž neslouží k dočištění pleti, jak se často chybně uvádí, ale je to první fáze výživy a příprava pleti na další péči. Je tedy zbytečné jím plýtvat na tamponek a stačí pleť mírně přestříknout.

Ten nejjemnější peeling

Teď přes zimu bychom měli pleť co nejméně dráždit, takže nějaké intenzivní obrušování nebo leptání kyselinkami by mělo být velmi omezené. Ale můžete sáhnout po něčem, po čem vaše pleť jen blaženě zavrní a rozplyne se blahem. Po ovesných vločkách. Ovesné vločky jsou skutečný poklad v péči o pleť a v záplavě vytuněných produktů na ně snadno zapomeneme. A přitom s nimi za málo peněz pořídíte tolik muziky, že protančíte několik párů pomyslných střevíčků. Ale z plesu zpátky do koupelny…

Zalijte drcené nebo mleté ovesné vločky heřmánkovým nebo jiným čajem (skvělý na pleť je i klasický černý nebo zelený) a nechte trochu změknout. Kašičku použijte jako peeling, pokud dobře vychytáte konzistenci, můžete ji klidně nechat mírně zaschnout jako masku. 

Vnitřní očista

Podpořte svou pleť i zevnitř, protože jen silná a zdravá pleť odolává vnějšímu znečištění a podráždění. K pitnému režimu si přidejte kopřivový čaj, který čistí krev a zlepšuje odvod odpadních látek z těla. Ale pleť potřebuje nejen vodu, ale také tuky a v chladu jsou pro nás i zásobárnou energie a pleti se pak často nedostávají. Obohaťte si jídelníček o panenské rostlinné oleje a klidně s nimi experimentujte, protože každý se hodí trochu na něco jiného. Dýňový je nepřekonatelný do salátu nebo jen tak s chlebem, lehce nasládle oříškový konopný zase skvěle dochutí třeba ovesnou kaši. Nezapomínejte ani na slunečnici, ale pořiďte si opravdu kvalitní a bio. Je plný vitamínu E a chuťově neutrální, takže ideální třeba k nakládání. Takové tofu naložené v oleji s bylinkami a kořením je lahůdka, kterou povýšíte své rychlé večeře na kulinářský zážitek.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu