Blondýnky, pozor!

Víte, jaký nejzapeklitější problém číhá na blondýnky, které se chystají přejít na přírodní barvení? Není to ani malý výběr odstínů, ani strašidelně ohnivá barva čisté henny a už vůbec zelenající indigo. To vše je předvídatelné a lze to odladit. To skutečné nebezpečí je daleko záludnější povahy.

Ne až tak "bezbarvá" 

Pokud jste blond, ať už přirozeně, nebo pomohla chemie, tak prvním doporučením bude vždycky cassia neboli “bezbarvá henna”. Cassia je rozhodně skvělá, ale bohužel se nedá říct, že je její použití pro blondýnky 100% bez rizika. Až příliš často se stává, že místo plánovaného ozdravení chemií poničených vlasů, se blondýnka dočká nevzhledných tmavých fleků, podivné zašedlé barvy-nebarvy nebo dokonce nerovnoměrné černé. Cassia je v tom ale nevinně a pravý viník je skrytý daleko rafinovaněji.

Blonďatá ještě blonďatější

Ať už jste blond přirozeně nebo ne, tak pokud chcete blond hřívu zachovat a podpořit, na trhu objevíte mnoho šikovných pomocníků. Šampony, masky nebo kůry pro blond vlasy nabízí téměř každá značka, fialové šampony pro udržení studeného tónu a potlačení žlutého nádechu jsou téměř povinnou výbavou každé platinové blondýnky. Přemýšleli jste, jak vlastně fungují? Co v nich, v jejich složení, způsobí, že vaše blond vydrží jasná, zářivá a studená? Nebudeme vás napínat - jsou to syntetické pigmenty. Ty nemusejí být vůbec vidět, šampon tedy nemusí být barevný, takže o jejich existenci nemáte tušení, dokud si nepřečtete složení.

Bohužel, syntetické pigmenty usazené ve vlasech reagují jinak, než váš vlas samotný. Za normálních okolností téměř bezbarvá cassia se s nimi spojí a podivná barva nebo nevzhledné fleky jsou na světě.

Jak z toho ven?

Naprosto ideální cestou je prevence. Pokud jste blond a chcete přejít na přírodní barvení nebo no poo, detoxikujte napřed koupelnu a až pak pokračujte dál. V praxi to znamená zbavit se všeho, co nějak podporuje nebo ovlivňuje barvu vlasů (včetně konvenčních šamponů pro barvené vlasy nebo profesionálních kadeřnických produktů). Vyměňte je za čistě přírodní péči a používejte aspoň měsíc, aby se vlasy aspoň části pigmentů zbavily. Můžete přidat pár mytí sodou.

Až poté začněte používat cassiu. Jelikož syntetické pigmenty nejsou ve vlasech patrné, nedokáže vám NIKDO říct, jak dlouho tam mohou zůstat. Takže pokud jste přípravky pro blond vlasy používala opravdu dlouho nebo na své blond skutečně lpíte, prodlužte detox o pár týdnů. Počítejte s tím, že i v případě, že jsou vlasy od syntetických pigmentů vyčištěné, je může cassia mírně ztmavit. Ale nikdy neudělá fleky, černou nebo hnusný šedozelený povlak. To dovedou právě jen syntetické pigmenty. Samotná cassia přidá maximálně medovo zlatý nádech, a to jen v případě, že máte vlasy skutečně dost světlé. Jinak dostojí svému přízvisku “bezbarvá”.

Pokud nevíte, jestli jsou vaše produkty v pořádku nebo máte jiné pochybnosti, přidejte se k naší FB skupině Přírodní barvení vlasů a nechte si poradit.

CosmetikaBio

 

Zpět do obchodu