Amla, amalaki, indický angrešt - mnoho jmen, jeden superhrdina

Co je po jméně...ať to nazvete jakkoliv, účinky budou vždycky skvělé. Možná, kdyby Julie řešila místo Romea amalaki, dožila by se vyššího věku. Vlastně je to skoro jisté, protože jestli někdo dokáže pro vaše zdraví téměř zázraky, tak je to amalaki. Amla. Indický angrešt. Phyllanthus emblica. Nebo taky Emblica officinalis. Však co je po jméně, když obsahujete nejvíc vitamínu C. Protože přesně to je superschopnost, kterou se amalaki pyšní. Udává se, že jde o ovoce s nejvyšším obsahem C vitaminu vůbec.

Amla - ájurvédský elixír mládí

Amalaki se v ájurvédě považuje za jeden z nejúčinnějších omlazujících prostředků. Připisují se mu takové účinky, že tomu západní medicína pro jistotu nevěří a setkáte se s ním pouze jako s excelentním zdrojem vitamínu C a prostředkem na podporu imunity. Ale ájurvéda ví své a doporučuje ho zejména na problémy s krví, játry, srdcem a kostmi. V podstatě jde o klasickou superpotravinu, která může jedině pomoct, i když ji do jídelníčku přidáte jen malé množství a nepravidelně. Což je rozhodně dobré vědět, ale co má vlastně amla společného s vlasy?

Amla pro husté a lesklé vlasy

Amla je totiž oblíbenou součástí mnoha odstínů rostlinných barev a je také velmi oblíbeným vlasovým regeneračním prostředkem. Co všechno umí amalaki s vlasy?

  • Zabraňuje předčasnému šedivění vlasů
  • Podporuje růst a omezuje padání vlasů
  • Dodává vlasům vysoký lesk
  • Působí jako rostlinný kondicionér, usnadňuje rozčesávání a vlasy zjemňuje
  • Díky vysokému obsahu C vitamínu výrazně zlepšuje stav vlasové pokožky

Ale nejen kvůli tomu všemu ji najdete v rostlinných barvách CosmetikaBio. Amla je totiž velmi kyselá, což je potřeba pro plné rozvinutí barvicí schopnosti henny, která nejlépe funguje právě v kyselém prostředí. Díky amle pak směsi s hennou daleko lépe chytnou, barva je plná a sytá a vlasy mají lesk jako blesk. Je dobré také vědět, že ájurvéda doporučuje pastu z amly na hlavu v případě duševních poruch, takže díky každému barvení jste blíže perfektnímu mentálnímu zdraví :-)

Jako všechny ostatní rostliny i amlu najdete v barvách CosmetikaBio v bio kvalitě a díky tomu si vychutnáte její účinky naplno. Každé barvení je pak zároveň rituálem jak pro krásu, tak i pro zdraví a mentální pohodu :-)

CosmetikaBio



Zpět do obchodu