Zesvětlení hennovaných vlasů přírodní barvou - jde nebo ne?

Dotaz od zákaznice:

"Dobrý den, použila jsem barvu na vlasy "Wheat blonde" na základě informace, že barva kryje šediny. Až po přečtení článku na vašich stránkách jsem se dozvěděla, že tomu tak úplně není. Vlasy mám barvené hennou (měděná, občas přidáno trošku ohnivě červené). Porozuměla jsem dobře, že je možné docílit zesvětlení a částečné krytí šedivých vlasů touto barvou (Wheat blonde) pokud budu barvení opakovat? Pokud bych jako mezistupeň použila Jahodovou blond, byly by odrosty méně patrné."

Moje odpověď zní:

"Zesvětlení nelze dosáhnout žádnou přírodní barvou. Celkově zesvětlení vlasů přírodní cestou je téměř nemožné. Čistá henna má ze všech přírodních barev nejsilnější krytí. Když dáte na vlasy cokoli s indigem, začne červená jít do hnědého odstínu a postupně bude tmavnout, jak budete vrstvit. Když teď budete barvit Pšeničnou blond, Vaše již obarvené vlasy budou postupně měnit odstín a nové šediny budou postupně obarvené do blond, ale u tohoto odstínu to bude vyžadovat více vrstev. Budete mít viditelné odrosty. Wheat blonde je bezhennová barva. Takže je zcela nezrzavá. Můžete barvit Strawberry a pak míchat a pak přejít na Wheat. Bude to chvíli trvat, ale nebude tak silný přechod.

Počítejte s tím, že indigo ve Wheat blonde bude hennu na Vašich vlasech trochu ztmavovat. Musela byste barvit jen odrosty a tam se hodně těžko určuje, co už nebarvit. Někdo to zvládá dobře. Sama bych s tím měla asi trochu potíž. Ale dá se míchat a časem zcela přejít na Wheat. Problém je v tom, že henna (Vaše na vlasech) s indigem (v Pšeničné blond) vytváří hnědou a postupně vrstvením tmavne. To je přirozená vlastnost této kombinace. A jiné kombinace toto nedělají. Můžete teď nějakou dobu vymývat. Záleží na intenzitě barvy a počtu vrstev a odstínu Vašich vlasů. "

Tento dotaz se objevuje celkem často. Jak tedy přejít z barvy tak výrazné a chováním specifické na něco světlejšího? Pravda je, že čisté henny se z vlasů hodně těžko zbavuje. Ještě tím obtížněji, když barvení hennou bylo dlouhodobé a na vlasech je uloženo hodně vrstev. Vymývání vlasů od henny musí být dlouhodobé a efekt není zásadní. I u chemické barvy, která vlas barví zevnitř, k nějakému vymývání barvy dochází. Ve chvíli, kdy vlasy obarvíte něčím dalším, už k žádnému vymytí původní henny nedojde a vlasy můžou měnit odstín v závislosti na nové použité barvě.

Michaela

 

Zpět do obchodu