Moje kosmetická výbava

Berlín, jak s oblibou familiárně nazývám i+m Naturkosmetik, za poslední dobu přišel s několika novými produkty. Protože jsem u zdroje, hned jsem po nich sáhla. Vybrala jsem si z nich to, co mi momentálně vyhovuje nejvíc s ohledem na můj věk, mám pár vrásek. A také roční období. V létě používám jiné výrobky třeba v zimě.

Vždycky jsem preferovala spíš méně než více kosmetiky. Najdete u mě tedy několik základních produktů.

Tak něco na umytí. Nebaví mě mýt vlasy něčím a zbytek těla něčím jiným. Občas ráda vyzkouším něco, co mi z Berlína pošlou jako prezent. Ale posledních čtrnáct let převážně vede Freistil Sprchový gel a šampon. Asi tak poslední věcička na mytí, u které se pořád drží cukerné tenzidy. Postupně jsou v kosmetice, berlínské i jiné, nahrazovány koko-sulfáty. Ty lépe pění, lépe se s nimi pracuje. Mají trochu silnější vymývací schopnost. Můžou citlivějším lidem způsobit pocit suché kůže. Cukerné tenzidy pění méně. Neznamená to, že méně myjí. Jsou šetrnější. A to je jejich největší výhoda. Aby co nejlépe fungovaly, míchají se dohromady různé tenzidy. Z toho důvodu téměř nikdy ve složení výrobku nenajdete jen jeden cukerný tenzid. Obvykle jsou tam dva, může jich být víc. Freistil sprchovým gelem a šamponem se opravdu můžete bez obav umýt od hlavy až patě. Hodnota pH odpovídá hodnotě kyselosti pokožky. Gel je neparfémovaný. Obsahuje extrakt z vanilky. Díky tomu jemně voní. Tenhle výrobek je v nabídce, co si pamatuju, minimálně čtrnáct let. S velmi mírnými obměnami, které jsou asi nevyhnutelné, protože pokrok je nezastavitelný. Dalšími složkami jsou např. aloe, rostlinné oleje, slunečnicový, jojobový, olivový squalan a rostlinná kyselina mléčná. Poslední jmenovaná pomáhá regulovat kyselost výrobku a vede i k tomu, že je vhodný pro velmi citlivou pokožku.

Na čištění pleti čisticím mlékem si úplně nepotrpím, ráda si myju obličej ve sprše. Neznamená to ale, že žádné nemám v záloze. Tedy v koupelně na umyvadle. Před pár měsíci se objevila v sortimentu i+m řada Clean Beauty. Jsou to tři výrobky s minimalistickým složením a zároveň surovinami, u kterých se osvědčilo, že nebudou dráždit ani tu nejcitlivější pleť. Jedním z nich je Clean Beauty Čisticí krém Aloe. Můžete pleť čistit pomocí vatového tamponku, případně houbičky, pokud se potřebujete odlíčit. Nebo jenom tak pomocí rukou. Dávám přednost druhé možnosti. I z toho důvodu, že se nelíčím. Tedy opláchnout obličej vodou, lehce osušit ručníkem, nanést krém, lehce masírovat a zase opláchnout a osušit. Čisticí krém nese vůni jen po použitých surovinách. Přesto příjemným způsobem trošku voní. Ve složení najdete aloe, mandlový olej, bambucké máslo, sqaulan a magnoliový extrakt. Co tam nenajdete, to jsou jakékoli syntetické konzervanty. Suroviny jsou 100 % přírodního původu. Konzistence je na obličejové čistidlo neobvyklá. Není to čisticí mléko. Spíš skutečně polotekutý čisticí krém.

Berlínskou novinkou na tonizaci pleti je Květová voda Hydrolát Meduňka. Mám ráda ten svěží pocit, co mi poskytuje. Meduňka je vhodná pro všechny typy pleti. Nejlépe si poradí se smíšenou až mastnou pletí. To sice úplně nemám. Ale v létě, v horku, mám pocit, že mi poskytuje to, co potřebuju. Pleť je pořád svěží, nemastí se. Jedná se o zcela čistý hydrolát získaný destilací.

Luxusní věcička na obličej místo pleťového krému se jmenuje Age Plus Pleťový olej. Stačí ho jen pár kapek. Mnohem lépe se s ním pracuje, když v předchozím kroku použijete nějakou pleťovou vodu. A meduňkový hydrolát mi v tuhle chvíli prokazuje druhou službu. Pleť je vlhká, krásně hydratovaná. Když nanesu olej, přirozeným způsobem se na pokožce spojí s květovou vodou, můžu ho pohodlně vetřít, nemám pocit mastnosti, zároveň se olej zcela vstřebá. Obsahuje směs olejů. Slaměnkový a olej ze semínek borovice sibiřské. Mají silný regenerační účinek. Arganový a avokádový olej pomáhají vyhlazovat pleť. Je to ideální péče proti vráskám.

Na Berlínu jsem měla vždycky ráda, že bylo možné si nakombinovat produkty podle potřeby. Každý produkt poskytuje něco. Ve výsledku získáte kombinaci výrobků, které se netlučou, zato se krásně doplňují. Nebojte se tedy sestavit si vlastní kolekci výrobků, která vám bude vyhovovat.

Michaela

Zpět do obchodu